onsdag 2. mars 2011

Råtne egg i kurven........

I disse VM-tider er vi svært opptatt av at Norge er best i verden. Når Marit og Petter kaster seg over målstreken strekker vi henda i været, og jubler med dem. Og vi føler vel at vi eier litt i medaljen. Når Alexander Rybakk vant Melodi Grand Prix, så var vi også best. Og vi er så heldig at vi bor i verdens rikeste land, og har er født med gullskje i munnen. Vi deler også våre erfaringer med andre nasjoner. Den norske modellen. Men dessverre er det noen som har lagt råtne egg i det norske velferdskurven. Addecco-skandalen har vist oss at passer vi ikke på, så vil den sosiale dmupingen bre om seg. Hadde du vært villig til å arbeide for knapper og glansbilder, og sovet på feltseng i bomberommet mellom slagene?

4 kommentarer:

  1. Ingvild V. Malvik2. mars 2011 kl. 23:34

    Nei. Og ikke unner jeg andre det heller.

    SvarSlett
  2. Det som er så symptomatisk fra venstresiden er at når noen private begår lovbrudd så brukes det som bevis på at systemet ikke virker og at man må straffe, kaste ut og avvikle det private tilbudet.

    Når det offentlige ikke strekker til. Når man nå i Trondheim også ser ulovlig bruk av arbeidstid i offentlige institusjoner eller vi ser at folk som har lovlig krav på plass på pleiehjem ikke får det. At de som har krav på plass blir sendt hjem. Når vi ser ulovlige forhold på sykehus - ja da er ikke det bevis på at det offentlige ikke fungerer. Da er det "vi skal bli bedre" som gjelder.

    Dette er så dobbeltmoralsk som det kan få blitt.
    Adecco har gjort noe galt og skal straffes. Men - det er ikke representativt for private bedrifter! Og dessuten så skal Adecco straffes likt med de offentlige som bryter loven på lik måte! Likhet for loven gjelder!

    Til slutt : Om vi hadde hatt private sykehus med korridorpasienter - hvordan ville du reagert ?
    Overfylte private sykehus. Private sykehus hvor pasienter på vente og vente. Sykehus med feilbehandlinger. Du hadde kastet deg over dem og villet avskaffe private sykehus da, ikke sant ?

    SvarSlett
  3. Dødssyke pasienter kan bli sendt hjem!
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4048482.ece

    Tror du at du ville skrevet om dette om det var et privat sykehus ?

    SvarSlett
  4. Som om jeg skulle ha sagt det selv Håkon.

    SvarSlett